top of page
Search

Vergeten Voormoeders op de Infinite Women Podcast

The Infinite Women Podcast is een Amerikaans-Australische podcast die zicht focust op de verhalen en prestaties van vergeten vrouwen in de geschiedenis. Presentator Allison Tyra was zo aardig om me uit te nodigen als gast in haar podcast. We hebben het gehad over het belang van correcte documentatie van vrouwenlevens. Omdat vrouwen onder de voogdij van hun mannen stonden, werd er in de geschiedenis veel minder over hun werkzaamheden geregistreerd. Wanneer je verder graaft, is er soms toch wel iets te vinden. Regelmatig schetst die informatie een ander beeld dan de bevolkingsregisters aangeven. Dit geldt ook voor een groot aantal van mijn voormoeders. In deze podcast praten we over interessante vrouwen uit mijn hele stamboom, niet alleen over uit mijn matrilineale lijn (de autocorrect van mijn Word maakt er patrilineaal van, terwijl matrilineaal toch echt ook bestaat. Typisch…). Ik hoop dat je het leuk vindt om naar de podcast te luisteren. Hij is wel in het Engels.


Je kunt luisteren op Spotify als je op de onderstaande knop drukt.
9 views0 comments

Comments


bottom of page