top of page
Search

Spelen met floatglas bij Bokart in Zagreb

Updated: Jun 20, 2019


In mei van dit jaar werden we met de Master-Glass groep uitgenodigd voor een workshop bij Bokart Glass in Zagreb. Ik regelde de vlucht en een fijne villa voor ons om in te slapen en het spelen kon beginnen!Van Bokar naar Bokart


Het bedrijf is opgestart door vader Kvesic, die de zaak noemde naar het mooie fort Bokar in Dubrovnik. Op dit moment wordt het bedrijf gerund door de ambitieuze broers Daniel en Neven Kvesic. Na een warm welkom kregen we direct een rondleiding langs alle machines, technieken en expirimenten waar Bokart zich mee bezig houdt. Ze werken voornamelijk met floatglass, maar gaan verder dan het reguliere glasbedrijf: ze gebruiken verschillende soorten verf, fuse technieken, printen en zandstralen om de resultaten te behalen waar ze naar op zoek zijn. En ze denken groot. Ze werken op architectonische schaal om ontwerpen van kunstenaars en architecten te realiseren. Ik wil ook graag op die schaal werken, dus ik was super enthousiast om alles te zien.

Feest met Float


Iedereen in onze groep had ontwerpen voorbereid en sommigen van ons hadden direct een idee wat ze wilden doen en hoe. Anderen hadden wat meer tijd nodig, maar de superaardige werknemers van Bokart zoals Andrea en Ivan hielpen ons op weg. I wilde vooral een aantal monsters maken in verschillende technieken en stijlen, die ik aan potentiele klanten kan laten zien. Ik probeerde zoveel mogelijk dingen uit die ik niet eerder had gedaan, nu was het mijn kans!
The Sky is the Limit

Als eerste maakte ik een abstracte schildering met de sfeer van gebladerte met behulp van nano-verf. Vervolgens maakte ik een gezandstraalde plaat, en liet de twee lamineren. Dit stuk is een mooi voorbeeld voor een semi-transparante wand met een patroon erop. Het lamineren en zandstralen geeft het stuk een mooie diepte, die je met folie niet kunt bereiken. Ook maakte ik mijn eigen structuurglas en spoot ik er met een airbrush een ontwerp op. Vervolgens schilderde ik nog een abstract werk op gezandstraald glas.Tot slot waren Neven en Daniel zo aardig om een foto die ik had gemaakt van mijn reproductie van Judith op een groot glas paneel te printen. Ivan maakte er een spiegelende achtergrond bij en het resultaat is prachtig! Er waren werkelijk geen grenzen aan wat we mochten doen en uiteindelijk heeft iedereen in onze groep fantastisch werk gemaakt.


En Zagreb was ook erg leuk


Naast al het harde werk, waren de broers ook nog bereid om ons in de avonduren wat van de stad te laten zien. We hebben heerlijk (en goedkoop) gegeten en samen nog het één en ander gedronken, terwijl ze ons over hun stad vertelden. Mijn vrienden weten dat ik nogal een dingetje heb met Slavisch sprekende landen, dus natuurlijk vond ik Zagreb fantastisch en probeerde ik op te scheppen met de paar woordjes die ik begreep. Uiteindelijk vond ik het jammer dat ik niet nog een dagje langer kon blijven en zou ik graag nog eens terug gaan. Hopelijk heb ik dan een opdracht die ik samen met Bokart kan maken!
2 views0 comments

Komentáře


bottom of page