top of page
Search

Mijn eerst lijn in Glas Design


Love Leftovers Oyster glass lamp

Hier zijn ze dan: mijn nieuwe lijn van glazen schalen en lampen! Dit zijn mijn eerste stappen in productontwerp en het is een leerzaam proces. Hoe ik schalen van glas moet maken, weet ik al een aantal jaren. Maar een reeks van glaswerk maken, vereist denkwerk, testwerk en plannen. Met het ontwerpen van de lampen ben ik wat technische uitdagingen tegen gekomen, maar de grootste uitdaging voor mij is nog altijd marketing! Misschien kun je me een beetje helpen…


Dutch Design


Deze schalen en lampenkappen worden met de hand door mij gemaakt in mijn atelier in Rotterdam. Naast de oventijd, kost het me een aantal uur om iedere schaal of kap te maken. Ik besteed de productie niet uit naar een ander land om kosten te besparen. De technische onderdelen voor de lampen moet ik uiteraard wel inkopen. Ik heb verschillende designs gemaakt, die ik gebruik voor het maken van het glaswerk. Ondanks dat ik vaste ontwerpen gebruik, komt iedere schaal uniek uit de oven. Ze krijgen ook allemaal een uniek serienummer. Het is echt #DutchDesign.


Love Lush en Love Leftovers


Ik hou ervan om mijn werk lange namen te geven, dat past nogal bij mij. Ik ben een kletskous (ook in mijn hoofd) en alles wat ik maak heeft een verhaal. Het glaswerk dat ik van nieuwe glasplaten maken heb ik Love Lush genoemd. Het glas dat overblijft na het maakproces verzamel en sorteer ik. Dat gebruik ik in een tweede serie die Love Leftovers heet. Ik probeer zo min mogelijk afval te produceren, zodat mijn werk zo duurzaam mogelijk is. Love Lush en Love Leftovers zijn alletwee stralende ontwerpen en beschikbaar in verschillende kleuren.Plannen voor meer duurzame ontwerpen


Naast mijn werk in opdracht en mijn vrije werk, blijf ik experimenteren met glaswerk. Ik heb plannen voor meer duurzame ontwerpen, die ik nog aan het testen ben. Ik ben ook bezig met een tafellamp. Het maken van een voet, die zowel mooi is als duurzaam is een aardige uitdaging. Ik heb samples gemaakt van beton en een voet gemaakt van speksteen. De betonnen voet had te veel technische problemen en het speksteen was erg mooi, maar beiden waren niet erg milieuvriendelijk. Ik ben nu aan het experimenten met klei. Er komt dus nog meer!


Interieur ontwerp en styling


Mijn producten moeten nog in contact komen met een aantal echte interieurs. Op deze manier krijgen klanten een beter idee hoe het glaswerk in een echte omgeving eruit ziet. Ik probeer ook in contact te komen met winkels, die wellicht geïnteresseerd zijn in mijn producten. Dat is een beetje lastig midden in de Corona-crisis. Uiteraard zijn ze te vinden in mijn webshop. En met een beetje hulp van jou, beste lezer! Ik zou het fantastisch vinden als je mijn producten wil delen op je social media. Mijn dank is groot….


27 views1 comment

1 Comment


Unknown member
Sep 24, 2021

Good ppost

Like
bottom of page