Sunset

For a funeral home in Lekkerkerk I design and made a new window for their reception hall. The window is 3 meters wide and 60 cm high. The funeral home wanted a window with the theme sunset in a contemporary but realistic style. The carpet on the floor represents the water in the small canals in the polder. This canal leads the viewer to the window where you can see the sun set in the water.

The window is facing south and to prevent people from getting blinded by the sun during a ceremony, I used darker more opalescent glass. Because the window is high, I painted it very simplistically, with few details. I glued the pieces on a double glazed panel.

Zonsondergang in de Polder

Voor uitvaartcentrum Stoppelenburgin Lekkerkerk ontwierp ik een raam voor hun nieuwe aula. Het raam is ca. 3 meter lang en 60 cm hoog. Het was de wens van het uitvaartcentrum om een zonsondergangsraam te hebben in een hedendaagse, maar realistische stijl. De loper van het interieur, die symbool staat voor het water in de polder leidt de kijker naar het water en de zon in het raam.


Het raam is op het zuiden gelegen en om verblinding door de zon van de bezoekers tijdens de diensten te voorkomen heb ik met vrij dicht glas gewerkt. Op het glas heb ik rietpluimen geschilderd. Het raam zit hoog, waardoor kleine details wegvallen. Daarom heb ik het vrij eenvoudig beschilderd. Vervolgens heb ik de stukken glas op een dubbel glas paneel verlijmd. Daarna is het in het kozijn geplaatst.

ATELIER DE LAMPION

This is the workshop of Evelien de Bruijn. A former architect who now focusses on art and architectural glass.

Atelier de Lampion is de werkplaats van Evelien de Bruijn. Voorheen architect en nu kunstenaar met een focus op glas in architectuur.

CONTACT

Atelier: Tollensstraat 3, 3035 NA, Rotterdam

Post: Kleiweg 228a, 3051 SN, Rotterdam

(0031) 6 24915363

edb@delampion.com

  • Facebook Black Round
  • Pinterest - Black Circle

COPYRIGHT ATELIER DE LAMPION 2017.