Creative Explosion

The description in the bible of how the water is being separated into the water of the earth and the water in the sky, is to me a wonderful interpretation of the blue of the sky as people saw it thousands of years ago. I gave this creation panel a big bang opponent. I decided to deconstruct the window and have it ‘explode’ as in a big bang. This work is meant to be an installation in a large space with a specially placed staircase. On top of the staircase you see the work as a whole: Creation. When you walk through the room the pieces seemed to have been hurled into the space, like the Big Bang. The observer may decide what he or she prefers.

I constructed a fragment of this design

Technique: Stained glass, lead, glue (appliqué)

Size: 27×67 cm

Creatieve Explosie

Ik vind de omschrijving in de bijbel waarin het water wordt gescheiden in het water op de aarde en het water van de hemel een mooi idee van hoe mensen duizenden jaren geleden het blauw van de hemel interpreteerden. Ik wilde dit creatieraam een big-bang tegenhanger geven. Ik besloot het raam te deconstrueren en het te laten exploderen als een big-bang. Het werk zou in een grote ruimte moeten hangen met een speciaal voor de gelegenheid geplaatste trap. Staand bovenop de trap ervaar je het werk als één gepland geheel: de creatie. Lopend door de ruimte lijken stukken van het werk de ruimte in geslingerd te zijn, als bij een explosie: de big-bang. De toeschouwer mag beslissen waar hij of zij de voorkeur aan geeft.

Van dit plan heb ik een fragment gerealiseerd.

Techniek: Gebrandschilderd, glas-in-lood, verlijmd (appliqué)

Afmeting: 27x67cm

ATELIER DE LAMPION

This is the workshop of Evelien de Bruijn. A former architect who now focusses on art and architectural glass.

Atelier de Lampion is de werkplaats van Evelien de Bruijn. Voorheen architect en nu kunstenaar met een focus op glas in architectuur.

CONTACT

Atelier: Tollensstraat 3, 3035 NA, Rotterdam

Post: Kleiweg 228a, 3051 SN, Rotterdam

edb@delampion.com

  • Facebook Black Round
  • Pinterest - Black Circle

COPYRIGHT ATELIER DE LAMPION 2017.